3 Tehnike za Noodling som

I početnih započeo ribolov soma u mom ranom djetinjstvu s ocem i iako sam uhvatio neki plavi, i Flathead som, kanal som oduvijek bio moj primarni cilj. I prije svega ih uloviti u zmiju i St.Croix Rijeke i povremeno Mississippi previše. Gdje god sam otkriti mali kutak i pukotina, gdje struja nije tako brz uvijek čini se da som skrivanje u potrazi za nekim novim mamac. Som može se naći nigdje možete pronaći stjenovitu bazu na.

Mamac da koristite će značiti razliku u količini od soma vas uhvatiti ako ih ima. Više mladi som pojavljuju se hraniti na nešto što ponuditi, ali zreliji soma zahtijevaju više treniranju razmotriti mamac. Možete koristiti pijetao jetru, kugle tijesta ili čak užasna očnjaka. Možete koristiti bjelokosti sapun ili boravi crappies ili smuđa. Riba glave i raditi za lov na velike vrste. Brojni ribolovci će prethoditi smrad mamac i raditi s minnows. To je bog za manje som, ali ne tako puno za veće som. Vi ste tarifni eksperimentirati s različitim mamaca prije nego što otkrijete pravo 1.

“Akcija” som ribolov kolac je izuzetno važno i da će utjecati na način na koji ste ribe. Mnogo više “akcije” štap ima mnogo više fleksibilnosti što će imati i to je jednostavnije držati tvoj mamac na udicu s tim ribolovnim polova, jer oni ne koriste kao puno snage prilikom lijevanja. Ipak, sporo akcije štap gained’t čvrsta koliko palicom brzo-motion, jer oni nemaju toliko snage iza njih.

Kolut u ležaj podržava rotirajućeg zavojnice, koji ima kolut, je poznat kao kao mamac lijevanja kolut. Ovaj ribolov kolut je montiran iznad grede. Ova vrsta rola funkcija prebacivanjem bar opet, usvojen je uoči prilagodbe. Reel Velika igra je mamac casting rola vrsta koristi se sol pitke vode ribe intenzivnog ribolova, kao što su morski pas, tuna, Marlin i morskim psima.

To je vrlo važno početna muha znati. Oni su lijepo prepoznala iz ribarskog svijeta zbog svoje osjetljive ljepotom i kratak životni vijek odraslih koji traje samo jedan osamljeni radni dan pariti i onda umre.

Šablone su dodatni uobičajena trouth ribolov mame. Matrica je zapravo ponderirani kuka na koju je priključen neki stas. Tijelo može biti kosa ili perje, ali često neka vrsta meke plastike koristi koje nalikuje lokalnu sitna riba.

D – Za mnogo učinkovitiji ribolov, pazite što obući. Nipošto staviti na svijetle odjeće ili odjeće koja kontrastu s okolinom. Riba možete vidjeti puno bolje kada bi im se pomoglo u glasnih ili kontrastne odjeće.

Za brzu vodu ili drift ribolov, pomaknite jaje sinkera na liniji, vezati na cijevi okretnog, a zatim vezati na lidera oko osamnaest inča poduži. To će omogućiti mamac za kretanje u sadašnjosti ili se odbijaju zajedno kao što se vukao.